Arctic Paraglider Weekend
Arctic Paragliding Weekend ble en kjempesuksess - sjekk hjemmesiden her.

Paragliding

Paraglidersidene er oppdatert: tirsdag 13. januar 2009

Dette er første starten min på noen måneder, så jeg er litt spent ...
Kjetil Pettersen fra Tromsø filmet det hele.

Last ned filmen i Quick Time
Samme filmen kodet med QuickTime 6 (2MB).Foto: Ellen Henriette Brendmo

Silkehang på Gruve 7 starten den 29. mai 2006


Mexico januar 2004.

Her ser du meg under takeoff på på El Pinon i Mexico. En fin liten plass å fly - bare en time i buss fra Valle De Bravo.
Det var noen fantastiske januardager med termikk, varme, godt vær god mat og cerveza - reiser tilbake i januar 2006.

Bildet er tatt av Iver-Thorstein Heier


Høsten 2002 meldte jeg meg på Paragliderkurs i Longyearbyen.

Etterpå var det store spørsmålet: Hvorfor gjorde jeg ikke dette for lenge siden?

DET E JO SKJITSTILIG OG KJEMPEDEILIG Å FLY!!!

Her finner du en samling med Paraglider "ting". Det finnes bla. masse bilder fra flyving på Svalbard og noen bilder fra "fastlandsflyging". Har nå endelig fått lagt ut bilder fra PG-turen til Valle De Bravo i Mexico som jeg var på i januar 2004. 10.mai fikk jeg også lagt ut bilder fra PG-turen til Motril og Alfacar i Spania. Ellers begynner linkene å bli ganske omfattende - på produsenter er den vel så å si komplett. Kos deg og gi meg gjerne tilbakemeldinger.
-i-

En super dag ved Gruve 7 utenfor Longyearbyen.
Klikk her for å se bildet i en større versjon.(i et nytt vindu)


Klikk på bildet for å se flere paragliderbilder
Flere paragliderbilder

Landing i Hiorth-havnFotograf: Christine K. Hansen

Takeof fra Gruve7 i Longyearbyen.

Dette bildet var i Svalbardposten nr.:21/2003 som kom ut 30.mai, i forbindelse med en reportasje om pågående paragliderkurs i Longyearbyen. Jeg var hjelpeinstruktør på dette kurset.


Hvordan bli pilot?


Vil du vite hvorfor fuglene synger?

Da kan du ta kurs hos en klubb nær deg. De fleste lokale klubber har instruktører i sin "stall" av piloter. De som ikke har egne instruktører arrangerer som regel et kurs eller to i året med innleid instruktør. Følg med i lokalavisa!

Er du på Svalbard kan du ta Paragliderkurs i regi av Longyearbyen LuftsportsLag.


Longyearbyen LuftsportsLag er en paraplyorganisasjon for all luftsport på Svalbard. Tidligere Longyearbyen paragliderklubb er nå en del av Longyearbyen LuftsportsLag.

Longyearbyen LuftsportsLag har fem kompette sett med vinger av typen Ozone Atom2, som er en trygg og god elevvinge med gode ytelser.

Er du interressert i kurs er det bare å ta kontakt, så skal vi få det til.


Første dag med praksis på kurset høsten 2002


Flysteder på Svalbard

Oppdatert 19. juli 2005

Vinterstid er det uante muligheter for å fly på Svalbard. Det er bare å starte scooteren, finne seg en fjelltopp å kjøre opp på. Pakk ut vingen og fly ned eller kos deg på hanget. På grunn av formen på fjellene er det også lett å finne hang når det er vind.

Sommertid blir det jo vanskeligere å komme seg opp på disse toppene, så da er det to plasser rundt Longyearbyen som er grei.

Gruve 7 er mest brukt. Bilvei opp og fine hang på rette vindretningene. Min pesonlige hangrekord på Gruve7 er 1time og 40 min, men Svein Nordahl har over 3 timer på hang her..

Svalsat er fin på nordlig vind. Husk å ring tårnet på flyplassen før du flyr. Landing vest for flystripa. Her er det noen som mener at det skal være mulig å starte nede å fly opp på nordlig vind. Vet ikke om noen som har prøvd, men det bør kunne la seg gjøre. Får se om vi får prøvd i sommer..

Du kan også gå opp på "sukkertoppen" eller varden ovenfor Sysselmannsgården. På disse stedene blir det landing i Longyearbyen sentrum- Dette garanterer deg mange tilskuere.

I Svea er det fint å fly fra Deinbolltoppane rett ovenfor Svea "sentrum". Slitsom tur opp om sommeren. 2,5min med scooter opp Gruvedalen om vinteren. Landing på flystripa i Svea.


Paragliding
Hvordan bli pilot
Flysteder på Svalbard
Paragliderlinker
Paragliderbilder - Nye bilder!!
Mexico 2004
Spania våren 2004